GMP en HACCP

Wat is GMP?
GMP is een gecontroleerde en verantwoordelijke manier van produceren en handelen met diervoedingsproducten. Dit betekent dat al onze producten van hoogstaande kwaliteit zijn en dat ze op KKM- en IKB bedrijven mogen worden gebruikt!


Wat is HACCP?
HACCP heeft alles te maken met voedselveiligheid.
Dit betekent dat van al onze verwerkte voedingsproducten een analyse aanwezig is waaruit blijkt dat onze producten geen gevaarlijke of verontreinigde stoffen bevatten. Deze eis is nog niet verplicht, maar onderschrijft wel de kwaliteit van een bedrijf die deze erkenning behaald heeft. (GMP + HACCP heet GMP plus).

Waarom is GMP+ voor u als veehouder belangrijk?
Voor u is het belangrijk, want u mag vanaf september 2003 voor uw vee uitsluitend nog producten inkopen en gebruiken die GMP plus erkend zijn.

Producten die hieronder vallen zijn o.a.: Propyleen Glycol, Glycerine, Calcium, Magnesium, Mineralen, Vitaminen, Spoorelementen, Klaverdiarree producten, ect.

FertiPlus Rundveebenodigdheden voldoet aan alle eisen die hiervoor nodig zijn.

Daarnaast zijn de meeste voedingssupplementen ook GMP + HACCP gekeurd. Bekende producten die hieronder vallen zijn Prominent, Vitamine E Plus, Zandweg en nog vele andere producten.