FertiPlus Rundveebenodigdheden is gespecialiseerd in de verkoop van bijna alle rundveebenodigdheden die er op de markt zijn.

Kijk hiervoor op onze website, waar wij de meeste dagelijks voorkomende producten duidelijk omschrijven.

Rundvee houden is een dynamische activiteit. Stijgende productiekosten per koe, veranderende voedersystemen en andere voedermiddelen; allemaal zaken die op het gebied van de mineralenvoorziening hun aandacht vragen. Maar ook randapparatuur zoals ingeef- en drink hulpmiddelen veranderen geregeld van model, kwaliteit en prijs, en dat is wat wij scherp in de gaten houden. Via deze website proberen wij u continu op de hoogte te houden van al deze wijzigingen.

Mineralen spelen een belangrijke rol in allerlei stofwisselingszaken bij dieren. Niet alleen de hoeveelheid, maar ook de onderlinge verhoudingen zijn belangrijk. Dat betekent dat zowel tekorten als overmaat, problemen kunnen veroorzaken. Problemen die voor kunnen komen als de mineralenvoorziening niet in orde is, zijn bijvoorbeeld melk- en kalfziekte, kopziekte, tegenvallende producties, miskleuringen enz.

Een drietal recente ontwikkelingen in de moderne veehouderij leiden tot hernieuwde belangstelling voor het bijna nostalgisch ogende mineralenblok, met als nieuwkomer de mineralen bolus. Met deze methode weet u voor 99% zeker dat het product op de juiste plaats komt en zijn werk doet. Door het inbrengen van de bolus in de koe ontstaat er geen verlies door knoeien en wegspoelen of wat dan ook.

Bemesting vindt onder invloed van de minas - en de mestwetgeving immers vooral plaats tijdens het groeiseizoen. Het stijgende kaliumgehalte in het gras leidt per saldo tot een daling van het natriumgehalte in het ruwvoer: uw vee krijgt onbedoeld een zoutarm dieet voorgeschreven. Het verhoogde kaliumgehalte remt tevens de magnesiumopname door het dier.

De verschuivingstrend in het voederpatroon van mengvoeder naar meer ruwvoeder, kan naast het Na-tekort op sluipende wijze leiden tot een daadwerkelijk gebrek aan onmisbare sporenelementen als jodium en selenium.

De tendens van moderne veehouders om over te gaan tot het voeren van losse grondstoffen of bijproducten vraagt extra aandacht voor het op peil houden van de noodzakelijke mineralen, sporenelementen en vitaminen.

Staan bepaalde producten die u zoekt niet op deze site laat het ons weten en wij kijken wat we voor u kunnen doen. Veel winkel plezier met deze door ons gepresenteerde kwaliteitsproducten  aangeboden tegen zeer scherpe prijzen.

Verzendkosten volgens TNTpost of DHL tarieven.